Spør legen

Spør legen er en kostnadsfri tjeneste der du kan få svar på spørsmål og tanker om helse, symptomer, sykdommer og medisin. Et utvalg av spørsmålene vi får inn, plukkes ut og besvares av Norges ledende medisinske eksperter innen området. Her kan du også stille spørsmål til firmaer og forbund, som har egne eksperter som besvarer spørsmål innen deres spesialområder. Du finner alle tidligere besvarte spørsmål nederst på denne siden.

Når bør sengevæting behandles?

Sønnen min er 11 år, og av og til tisser han i sengen (cirka en gang i måneden). Da han var yngre skjedde det mye oftere (flere ganger i uken). Når skal man vurdere behandling? Det er alltid like vanskelig når det er leirovernatting og overnatting hos venner. Kan man ta tabletter ved behov?

Avatar Lisa Sartz
barnelege på Barneklinikken i Lund, i Sverige
2015-11-18 10:13

Svar

Godt å høre at det har begynt å snu! Ser dere et mønster ved de anledningene han har tisset på seg om natten? Hverdager eller helger? Etter trening eller sen middag? Det er til god hjelp å føre en dagbok slik at dere har så mye informasjon som mulig dersom det blir aktuelt med legekontakt og medisinering.

Det høres ut som det vil fungere godt med medisin som minsker den nattlige urinproduksjonen, og som kan brukes som behovmedisin i forbindelse med overnattinger og lignende. Kontakt det lokale legesenteret deres for å sette i gang behandlingen. Lykke til!  

Les mer om sengevæting hos barn (enurese) her.