Du er her: Hjem » Diabetes

Diabetes type 1

Type 1 diabetes kalte man før i tiden for insulinavhengig diabetes. Denne diabetestypen rammer oftest barn og unge voksne, men kan forekomme i alle aldre. Det vanligste er at man blir syk tidlig i tenårene.

Diabetes Type 1

Diabetes

Diabetes er en folkesykdom der blodets sukkerinnhold (glukose) er over det normale. Her kan du blant annet lese om hvordan du måler blodsukkeret ditt, lese om både høyt og lavt blodsukke, og mye mer.

Diabetes

Diabetes med nervepåvirkning (nevropati)

Høyt blodsukker (Hyperglykemi)

 

Diverse om diabetes

Her kan du lese forskjellige artikler om diabetes, for eksempel kan du få svar på hva fedme har å si for de som har en diabetessykdom.

Fedme (obesitas)

Lavt blodsukker (hypoglykemi) hos ikke-diabetikere

Relaterte sykdommer

Diabetespasienter kan også rammes av følgesykdommer på grunn av diabetessykdommen, som for eksempel kan påvirke nerver, nyrer og føtter. Problem med synet er svært vanlig om man har diabetes.

Cushings syndrom

Fot- og bensår (ulcus cruris)

Hjertekrampe (Angina pectoris)

 

Behandling av diabetes

Behandlingen av diabetes handler i bunn og grunn om livsstilforandringer. Mye kan du gjøre selv, og her får du noen gode tips og råd på veien.

Å måle blodsukkeret (blodglukose)

Kost og trening

Mosjon har god effekt mot livsstilssykdommer som hjerte- og karsykdommer og type 2 diabetes. Har man diabetes spiller kosten en stor rolle for hvordan man kan leve med sin diabetesdiagnose.

GI - Glykemisk indeks

Mat ved diabetes

Syv nøkler til et sunt vekttap