Du er her: Hjem » Hud og hår

Hud

Huden er kroppens største organ. Selv om den kan virke tynn, består den av flere lag med forskjellige vev som blant annet bidrar til å holde kroppstemperaturen vår jevn.

Brennkopper (impetigo)

Cushings syndrom

Helvetesild

 

Rosacea

Rosacea rammer omtrent ti prosent av den voksne befolkningen, og betegnes ofte feilaktig som voksenakne. Sykdommen utpreger seg dog fra akne på flere områder. Les mer om rosacea her.

Hudsykdommen rosacea kan gi symptomer i øynene

Rosacea

Rosacea – underdiagnostisert sykdom

 

Psoriasis

Omtrent to prosent av den norske befolkningen har psoriasis, noe som gjør psoriasis til en av våre vanligste folkesykdommer. Med en god og individuell behandling vil de fleste med psoriasis likevel oppnå en god livskvalitet.

Annelie har psoriasis: Leddsmertene er verst

Carolinas psoriasisartritt ble bedre med riktig behandling

God behandling forbedrer psoriasis

 

Trygg soling

Man kan ikke avgjøre om solstrålingen er sterk eller ikke når vi oppholder oss i solen, huden kan bare registrere solens varme. Les om hvordan du soler deg trygt og unngår skader.

Heteslag og solstikk

Hudkreft (basaliom og plateepitelkreft)

Eksem

Eksem kan ha mange forskjellige årsaker. Ved barneeksem har man oftest en tendens til tørr hud, lav kløeterskel og økt risiko for utvikling av andre sykdommer som astma og allergi.

Flasseksem (seboreisk eksem)

Bitt og flått

Lus, eller hodelus som de også kalles, er et vanlig problem. Disse insektene overføres mellom mennesker ved nærkontakt eller ved at man bruker samme hårbørste eller lue.

Vepsestikk og insektsbitt

Urtikaria (elveblest)

Elveblest forårsakes av utsondring av histamin og andre irriterende stoffer som får hudens blodkar til å åpne seg slik at blodvæske lekker ut i huden.

Elveblest (urtikaria)

Kuldeelveblest/kuldeurtikaria

Munnsår

Et munnsår som forårsakes av munnherpes tar det omtrent ti dager å bli kvitt, fra forsymptomene viser seg til sårskorpene har grodd. Les mer om munnsår her.

Munnsår

Sopp og vorter

Neglesopp forårsakes av hudsopp på neglen. Et vanlig tegn på neglesopp er at neglen blir gulfarget og porøs.

Gjærsoppinfeksjon (Candida)

Pityriasis versicolor

Sopp i hodebunnen (Tinea capitis)