Redusert kost kan bremse utviklingen av cystenyrer

Kan noe så enkelt som et minsket matinntak fungere som behandling mot den genetiske sykdommen cystenyre (ADPKD)? Ja, sier ny, amerikansk forskning.

At det er kostnadseffektivt er ikke vanskelig å se, men ifølge en ny studie fra American Journal of Physiology — Renal Physiology, finnes det betydelig flere fordeler enn dette. Thomas Weimbs ved University of California, Santa Barbara (UCSB), som også er lederen til prosjektet, mener at studien er godt kvalifisert i å finne en behandlingsmetode uten kraftige bivirkninger.

Polycystisk nyresykdom (cystenyre) er den vanligste arvelige nyresykdommen som mangler en kurerende behandling – selv om flere nye behandlinger i dag er i anmasj.


Anstrengende behandlinger


Av de som rammes, er det beregnet at omtrent halvparten utvikler nyresvikt etterhvert, og må da med stor sannsynlighet gjennomgå livslang dialyse eller nyretransplantasjon. På grunn av det kroniske sykdomsbildet er behandlinger med påtagelige bivirkninger svært anstrengende for pasienten, og dessverre et faktum i de fleste medisineringer mot nyresykdom. Thomas Weimbs ser derfor de nye forskningsresultatene som idealistiske dersom det nå skulle vise seg at det de har sett hos mus også gir resultat hos mennesker.


– Ettersom to uavhengige laborative studier kom frem til samme konklusjon ved hjelp av forskjellige modeller og metoder, er det et sterkt argument for at det også kan fungere effektivt på pasienter, forklarer han.


Kliniske tester ennå ikke aktuelt


Før kliniske tester kan utføres, må det samles inn mer kunnskap om hvorfor et minsket matinntak gir positiv innvirkning, og mer spesifikt hvilken type kost som gir best effekt. Som det ser ut nå er det fortsatt uklart om det skyldes selve kalorirestriksjonen eller om det har med begrensningen av en spesiell næringsgruppe som karbohydrater, fett eller protein.

Publisert: 2017-03-09

Forfatter: Lovisa Dahlström

Kommentar


Regler for kommentarer

Publiser kommentar

Kommenter (0 st)

Ingen kommentarer ennå. Bli den første til å kommentere nyheten.