Dietter

Det finnes en jungel av forskjellige dietter. Les om hvordan de forskjellige diettene fungerer, som for eksempel LCHF og GI (glykemisk indeks).

GI - Glykemisk indeks

Syv nøkler til et sunt vekttap

Sukker

Sukker har blitt et omdiskutert tema, spesielt på grunn av lavkarbodiettens økende popularitet. Hvilke risikoer finnes ved høyt sukkerinntak, og hvordan påvirkes kroppen og insulinproduksjonen av de forskjellige søtningsmidlene?

Diabetes

Diabetes Type 1

Lavt blodsukker (Hypoglykemi)

 

Kneskader

Skader i kne, kneledd, menisk, leddbånd osv, er vanlig. Det finnes for eksempel noe som heter løperkne, som er en overbelastningsskade som oftest ses hos langdistanseløpere.

Kneskade - Korsbånd

Kneskade - Leddbånd

Kneskade - Menisk

 

Muskelskader

Her kan du lese om muskelskader, senebetennelser, muskelstrekk og andre ting som kan oppstå under trening, og hvordan man kan behandle disse skadene.

Muskelstrekk

Skader

Her kan du lese om forskjellige slags skader man kan rammes av under trening og mosjon, alt fra stølhet til meniskskade, vondt i nakken og kneskade.

Forstuinger og blåmerker

Kostholdsråd ved sykdommer

Sykdommer som for eksempel diabetes, revmatisk sykdom og IBD, kan kreve at man tenker litt ekstra på kostholdet sitt for å holde sykdommen i sjakk.

Bra mat ved revmatisk sykdom

Mat ved diabetes

Ulike typer kost ved diabetes

Overvekt

Fedme og overvekt kan påvirke livet på mange måter, ikke minst kan det føre til sykdommer. Når regnes man som overvektig, og hvordan kan man behandle sin overvekt?

Cushings syndrom

Fedme (obesitas)

Hjertekrampe (Angina pectoris)

 

Trening og kosthold for gravide

Når man er gravid kan man noen ganger være nødt til å se over sine vaner når det kommer til trening og kosthold, avhengig av hvordan kroppen påvirkes og hvordan man føler seg. Her får du tips!

Kostråd til gravide

Fett

Hva regnes som bra og dårlig fett, transfett, fettsyrer osv, og hvordan påvirker de kroppen? Hva sier spesialistene om diskusjonen rundt fett versus sukker?

Fett versus sukker

Fettstoffskiftet

Fettsyrer og hvilket fett bør man bruke?

Kost og allergi

Det finnes utrolig mange forskjellige matvareallergier og overfølsomhetsallergier. Les mer her om cøliaki (glutenintoleranse), nøtteallergi og laktoseintoleranse.

Cøliaki (Glutenintoleranse)

Immunterapi/hyposensibilisering/ allergivaksinering

Kuldeelveblest/kuldeurtikaria

 

Vitaminer

Hva er vitaminer? Og hva trenger vi for eksempel a-vitamin og e-vitamin til? Hvordan vet man om man lider av b-vitaminmangel? Her finner du all informasjon om vitaminer.

Hvordan unngå jernmangel?

Vitaminguide